Hoe ziet asbest eruit?

Die vraag is voor een leek niet direct te beantwoorden en proberen we in onderstaande tekst dan ook aan u uit te leggen.

Vaak is asbest niet direct te herkennen en zal een inzichtelijk maken wat asbest is en wat geen asbest bevat. Als we uit zouden moeten leggen hoe asbest eruit ziet dan is dit het best te omschreven als vezels samengeperst als klontje die in een plaat of cement zijn verwerkt. Asbest is gevaarlijk en giftig materiaal. het is dan ook handig te weten wanneer je met asbest te maken hebt. Vooral als je klust waarbij je mogelijk zaagt of boort. Asbestvezels in ademen kan namelijk Mesothelioom/asbestkanker veroorzaken. Mesothelioom is een kwaadaardige tumor die meestal in het borstvlies ontstaat. Het borstvlies is een vlies dat tussen de ribben en de longen zit.
Mesothelioom groeit vaak vanuit het borstvlies naar de organen in de buurt van het borstvlies. Bijvoorbeeld naar de longen, het middenrif en de organen in de buik.
Een mesothelioom groeit snel en is meestal niet te genezen. Gemiddeld leven mensen na de diagnose nog 13 tot 15 maanden.
Dit gun je natuurlijk niemand dus we gaan snel verder met de beantwoordingen van de vragen:

Hoe ziet asbest eruit

“Hoe ziet asbest eruit en hoe herken je asbest?”

In de jaren 70 tot midden jaren negentig van de vorige eeuw werd asbest op grote schaal verwerkt in bouwmaterialen. In veel huizen en gebouwen kom je het dan ook tegen.
Pas meerdere decennia later ontdekte men dat asbest gevaarlijk is voor de gezondheid. Nu worden huizen en andere gebouwen asbest vrij gemaakt door gecertificeerde asbestsaneerders of wordt een asbestbeheersplan opgesteld als asbest kan blijven zitten maar dat men er niet aan mag komen. Zodra asbest beschadigd- of bewerkt wordt komen er vezels vrij. Geringe hoeveelheden asbestvezels kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is nu een verboden materiaal en de overheid heeft zelfs een verbod asbestdaken 2024 ingesteld. De campagne asbest eraf zonnepanelen erop is daarvoor opgezet. De overheid heeft hiervoor ook asbest subsidie beschikbaar gesteld.

Hoe ziet asbest er uit?
Asbest kan u tegen komen in uw vloer, vinyl, oud vloerzeil, uw schoorsteen, vensterbank, kozijnen en nog veel meer materialen. Asbest zijn witte vezels die samengeperst zijn. De leeftijd van een gebouw kan een indicatie geven of er sprake kan zijn van asbest in de woning. Alle gebouwen die voor 1994 gebouwd zijn kunnen asbest bevatten.

Offerte nodig voor asbest verwijderen? Volg ons eenvoudige stappenplan. Binnen 7 stappen informatie of offerte gericht op uw situatie.

Klik snel op deze link.