Asbestsanering volgens de strikte asbest procedure

Asbestmateriaal hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar het kan wel. Daarom is het belangrijk om te weten of ergens asbest in zit. En wat u moet doen als het asbestmateriaal weg moet.

Asbest verwijderen moet veilig en volgens strikte regels uitgevoerd worden. Daar komt heel veel bij kijken en u krijgt daardoor te maken met meerdere ondernemingen.
Zo is er een onderneming die de daadwerkelijke uitvoert. Dit mag hij alleen doen op basis van een rapport. Dit rapport mag alleen door gecertificeerde asbestinventariseerder worden opgesteld. Doordat dit alleen door gecertificeerde ondernemers opgesteld mag worden bent u verzekerd van kwaliteit. Als alle asbest verwijderd is zal er een asbest vrijgaverapport worden opgesteld. Dit gebeurd door een gecertificeerd laborant.
Gecertificeerde bedrijven zijn te vinden via Stichting Ascert.nl

In een aantal woorden gezegd verloopt een asbest procedure volgens de volgende stappen:

  • Gebouw voor 1994
  • Asbestinventarisatie
  • laboratorisch onderzoek naar soort asbest
  • Landelijk Asbest Volg Systeem
  • Asbestsubsidie, melding en vergunning
  • Asbestsanering, ook wel asbest verwijderen genoemd
  • Asbest vrijgaverapport opgesteld door een laborant

Om de stappen van de asbestprocedure duidelijk uit te leggen hebben wij een e-book ontwikkeld. Deze ontvangt u gratis bij de aanvraag van informatie of offerte. Om informatie of offerte aan te vragen, klik op de afbeelding van het e-book welke u ziet aan de rechterzijde van deze pagina. Onderstaande video geeft ook een duidelijk beeld. Heeft u na het zien van deze video nog vragen? Neem contact met ons op.

Klik op het telefoonnummer of bel naar :

085-019 46 96

Wist u dat de overheid ook de nodige informatie voor u beschikbaar heeft gesteld? https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest/